Εγώ και εσύ μαζί- η αληθινή φιλία, Κανταράκη Κατερίνα (Β2)

6+1 χαρακτηριστικά για την αληθινή φιλία
Οι αληθινοί φίλοι είναι πολλοί σημαντικοί για την κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Πώς τους διακρίνουμε όμως από όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας πλησιάζουν, στέκονται δίπλα μας στις χαρούμενες στιγμές μας, μας γνωρίζουν, αλλά δεν αφιερώνουν ουσιαστικό χρόνο μαζί μας; Πώς ξεχωρίζουμε τους πραγματικούς φίλους από τους απλούς γνωστούς που περνούν από τη ζωή μας ως διάττοντες αστέρες;
Οι πραγματικοί φίλοι:
1.      Μας πιέζουν να αποδεχτούμε τον εαυτό μας
Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να κρίνουμε πολύ σκληρά και αρνητικά τον εαυτό μας. Όταν έρχεται εκείνη η ώρα, οι φίλοι μας είναι εκείνοι που είναι έτοιμοι να μας «ανεβάσουν», όταν είμαστε πεσμένοι. Όλοι μας νιώθουμε καλύτερα, όταν έχουμε κοντά μας ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας ενθαρρύνουν. Ακόμα και αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη, οι κοντινοί σας φίλοι θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας και θα σας κάνουν με τον τρόπο τους να νιώσετε καλύτερα.
2.      Μας λένε πάντα πότε κάνουμε λάθος
Όλοι κάνουμε λάθη και όταν φτάνει εκείνη η στιγμή, οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που πρώτοι θα το εντοπίσουν και με καλοπροαίρετο τρόπο θα μας το πουν. Μαζί με τα θετικά που κάνουμε, είναι έτοιμοι να μιλήσουν και για τα αρνητικά. Σε μία επιφανειακή σχέση, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτά που κάνετε λάθος, αλλά ο πραγματικός φίλος θα σας πει πάντοτε αυτό που έχει στο μυαλό του χωρίς περιστροφές.
3.      Είναι παρόντες σε όλες μας τις στιγμές
Το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ο φίλος είναι η προσοχή του και η παρουσία του. Ο αληθινός φίλος είναι εκείνος που θα βρεθεί κοντά σας, όταν τον έχετε ανάγκη και θα κλείσει το κινητό του, προκειμένου να ακούσει απερίσπαστος το πρόβλημά σας.
4.      Μας στηρίζουν σε κάθε δυσκολία
Είναι εύκολο για κάποιον να μας στηρίζει στην επιτυχία, αλλά ο πραγματικός φίλος θα βρεθεί δίπλα μας και στα καλά και στα κακά, τη χαρά, τις αποτυχίες και όλα όσα συμβούν στην πορεία της ζωής μας.
5.      Μας κρατούν προσγειωμένους
Εκείνη τη στιγμή που τα μυαλά μας ετοιμάζονται να πάρουν αέρα, ο αληθινός φίλος θα μας προσγειώσει στην πραγματικότητα και θα μας υπενθυμίσει ποιοι είμαστε. Άλλωστε, μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.
6.      Μας συγχωρούν
Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά εάν η φιλία είναι πραγματικά δυνατή, μπορεί να ξεπεράσει δυσκολίες και συγκρούσεις. Το σημαντικό είναι να βρίσκει κανείς το κουράγιο να προσεγγίσει τον άλλον, αφού έχει κάνει λάθος και ταυτόχρονα μπορεί να κατανοήσει και να συγχωρέσει.
7.      Μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι
Οι φίλοι δεν βρίσκονται μόνο κοντά μας όταν μεγαλώνουμε, αλλά μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Δεν είναι μόνο οι πιο έμπιστοι άνθρωποί μας αλλά και πρότυπα ζωής που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό μας και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας κάνουν!








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz