Βραδιά του Ερευνητή 2018, της Κατσινέλου Μαριάννας και της Κυρμιζόγλου Όλγας (Γ2)


ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
2018 Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Bραδιά του Eρευνητή. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για 5η συνεχή χρονιά διοργάνωσε τη Βραδιά του Ερευνητή με στόχο την προβολή του έργου των ερευνητών και την ανάδειξη της σπουδαιότητας και της καινοτομίας των επιτευγμάτων τους.
Φέτος η Βραδιά του Ερευνητή υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την ομορφιά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στη Βραδιά μετέχουν ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ και των Πανεπιστημίων της Αθήνας, καθώς και μερικών σχολείων. Το κοινό είχε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με φοιτητές και ερευνητές, συμμετέχοντας σε πρωτότυπα πειράματα. Τέλος, το ΕΜΠ υποδέχτηκε πρότυπα οχήματα κατασκευασμένα από ερευνητικές του ομάδες.
Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν: α) Το έργο του ΕΜΠ για την αποκατάσταση του Γεφυριού της Πλάκας του ποταμού Άραχθου. β) Το εμβληματικό έργο της συντήρησης, ενίσχυσης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα που διεξήγαγε η Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ. γ) Εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Πειραμάτων και του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. δ) Διεξήχθη Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Από το Πολυτεχνείο στον Πολιτισμό», με βράβευση των καλύτερων συμμετοχών. ε) Τέλος, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Κυνήγι Θησαυρού με φετινό θέμα «Στα χνάρια της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» με εκπλήξεις και δώρα και διεξήχθη Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο Instagram #ntuaren.
Κεντρικό ρόλο στην επιτυχημένη διεξαγωγή της Βραδιάς του Ερευνητή επιτέλεσαν οι εθελοντές, οι αρμοδιότητες των οποίων περιλάμβαναν την υποστήριξη της εκδήλωσης, τη συνοδεία και την περιήγηση του κοινού.
Σας περιμένουμε όλους την επόμενη χρονιά για να ζήσουμε μαζί την μοναδική εμπειρία και να ανακαλύψουμε έναν καινούργιο κόσμο. Μόνο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο…










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz