Έναρξη σχολικού έτους 2018-2019, Κυρίτση Στέλλα (Β2) και Χασάπη Ελπίδα (Β4)

Αγαπητοί e-logeio… γνώστες,
Καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά!
Οι εφημερίδες, τα περιοδικά και τα social media έχουν πάρει φωτιά. Οι εξελίξεις τρέχουν. Εσείς δεν ακούσατε τίποτα;
Η Αθήνα ανακηρύχθηκε από την UNESCO Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου (ΑΠΠΒ) για το 2018! Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση της πόλης μας, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας ότι αυτήν τη χρονιά οι υποψηφιότητες ήταν πάρα πολλές. Στόχο της διοργάνωσης, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, αποτελεί η διάδοση της ανάγνωσης, η διευκόλυνση της πρόσβασης στη γνώση και στην πληροφορία, η επέκταση του δικτύου των βιβλιοθηκών, αλλά και η ανάδειξη της Αθήνας σε σύγχρονο πολιτιστικό προορισμό. Όπως τονίζει η κ. Χαλκιαδάκη, επικεφαλής και συντονίστρια του φακέλου υποψηφιότητας της Αθήνας, η χρονιά αυτή θα γίνει μια «γιορτή» για το βιβλίο. Μια ευκαιρία να ανακαλύψουν πολλοί άνθρωποι ότι το βιβλίο είναι πάνω απ΄ όλα απόλαυση. Οι ποικίλες εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα σε εμάς τα παιδιά. Ιδιαίτερη επίσης  μέριμνα θα δοθεί σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.



Για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας θα σας ενημερώνουμε τακτικά στο περιοδικό μας, έτσι ώστε να προγραμματίσετε τη συμμετοχή σας. Φεστιβάλ, συνέδρια, διαγωνισμοί, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμοί και άλλες πρωτότυπες δράσεις σάς περιμένουν. Αφήστε τις οθόνες, βγείτε έξω με τους φίλους σας και γνωρίστε καλύτερα την Αθήνα.

Οι δημοσιογράφοι του e-logeio (Β’ τάξη) σκέφτηκαν ότι το σχολείο μας δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο. Σκοπεύουμε εκτός από την ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν, να οργανώσουμε παράλληλες δράσεις εντός των τειχών. Πρώτη μας δράση θα είναι μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Διαβάζοντας». Έτσι, λοιπόν, για αρχή και για μια πρώτη γνωριμία σάς καλούμε να αναδείξετε το φωτογραφικό σας ταλέντο αποτυπώνοντας αναγνώστες την ώρα της ανάγνωσης, σε συνθήκες συνηθισμένες ή και ασυνήθιστες. Μπορείτε να φέρετε τις φωτογραφίες σας εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί και σε μέγεθος 30x40 και να τις παραδώσετε στην υπεύθυνη καθηγήτρια, κ. Σταματέλλου, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Τα έργα σας θα εκτεθούν σε χώρο του σχολείου.  Υπενθυμίζουμε ότι δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες στο σχολείο. 

Μην χάνετε χρόνο! Έμπνευση, αυθορμητισμός, πρωτοτυπία και... περιμένουμε το δικό σας αυθεντικό έργο τέχνης!                                                                
Στέλλα Κυρίτση

 Ελπίδα Χασάπη

Υ.Γ: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. https://athens2018.gr/








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz