Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2018, της Μαριάμ Διαμαντοπούλου (Γ1) και της Κατερίνας Κανταράκη (Γ2)


Παγκόσμια μέρα διατροφής

Η 16η Οκτωβρίου 1945 είναι η ημέρα που ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Στις 16 Οκτωβρίου, λοιπόν, η ανθρωπότητα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, σε περισσότερες από 150 χώρες. Σε παγκόσμιο επίπεδο εκατομμύρια άνθρωποι δίνουν μάχη με τις ασθένειες του σύγχρονου πολιτισμού, που προκαλούνται από τις κακές συνήθειες όπως η καθιστική ζωή και την παχυσαρκία, αλλά και εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από την ασιτία.
Για αυτό, όλοι αξίζει να γιορτάζουμε αυτή την επέτειο και να υιοθετούμε καθημερινές συνήθειες στις οποίες θα επιλέγεται μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις και χωρίς καταχρήσεις, που βοηθάει να κρατάμε τον οργανισμό μας σε φόρμα
Εμείς οι μαθητές του Β΄ Τοσιτσείου- Αρσακείου Εκάλης παρακολουθήσαμε στο θέατρο των σχολείων μας την ώρα της προσευχής ένα αφιέρωμα με τίτλο «Zero Hunger», «Ένας κόσμος απαλλαγμένος από την πείνα και τη φτώχεια». Μαθητές της Α΄ Γυμνασίου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κας Σπυράτου παρουσίασαν τα υλικά εκείνα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ώστε να πετύχει η συνταγή του «Zero Hunger» και όλοι οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια. Πριν από λίγα χρόνια, 193 χώρες δεσμεύτηκαν να κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν για να εξαλείψουν την πείνα μέχρι το 2030. Αλλά οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς τη βοήθεια όλων μας, μεγάλων και μικρών. Η σημερινή ημέρα διατροφής πρέπει να αποτελέσει για εμάς τροφή για σκέψη και δράση.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz