Fluffy Library, της Ελπίδας Χασάπη (Β4)

Αγαπημένοι μου e-logeio φίλοι,
Έχω εξαιρετικά νέα. Γνωρίζετε ότι υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας μια βιβλιοθήκη ιδιαίτερη, ξεχωριστή, που λειτουργεί ως μία λούτρινή αγκαλιά για μικρούς και μεγάλους, ως ένας ονειρικός, χνουδωτός ξενώνας για τα γράμματα και τους ανθρώπους; Δεν αστειεύομαι καθόλου.

Το όμορφο νεοκλασικό κτήριο στην οδό Σαλαμίνος, στο Μεταξουργείο, καταλαμβάνεται από ένα γιγαντιαίο λούτρινο πλάσμα, τον Φλάφι, που κατοικεί εκεί μέσα. Πρόκειται για μια εγκατάσταση της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου. Οι επισκέπτες βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο και βουλιάζουν στη γούνινη αγκαλιά του Φλάφι, διαβάζοντας ένα από τα 2.500 βιβλία τέχνης και οπτικής κουλτούρας. Διαδραστικές αναγνώσεις, αναπάντεχες περφόρμανς και πολλές άλλες δράσεις πραγματοποιούνται σε αυτό το έργο σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα, είναι και ένα εργαστήριο παραγωγής ενός παραμυθιού, το οποίο θα διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες. Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων και ειδικότερα στην ενότητα «Το βιβλίο και οι Τέχνες».

Τώρα που μπήκε για τα καλά ο χειμώνας, τι θα λέγατε να ζεσταθούμε στη χνουδωτή αγκαλιά του Φλάφι, αφήνοντας τη φαντασία μας να ταξιδέψει; Εγώ πάντως θα επισκεφθώ άμεσα τη Fluffy Library, που λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο κάθε Πέμπτη-Παρασκευή 14.00-20.00 και Σάββατο- Κυριακή 12.00-18.00 και θα μας περιμένει μέχρι τον Απρίλιο του 2019!
Ελπίδα Χασάπη, Β4









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz