ΔιαβάΖΩ - WinCancer

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ομάδας του e-logeio (Β’ τάξη) στις εκδηλώσεις της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου (ΑΠΠΒ) για το 2018 οι μικροί δημοσιογράφοι σάς προτείνουν να συνδράμετε το έργο του WinCancer με θέμα «ΔιαβάΖΩ».
Το WinCancer μας καλεί να συλλέξουμε Βιβλία για τους Ασθενείς των Αντικαρκινικών Νοσοκομείων. Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 από τις 9:00 το πρωί έως 6:00 το απόγευμα στον σταθμό «Κεραμεικός» του Μετρό, θα δεχτούν βιβλία με τη χειρόγραφη ευχή σας, για τους ανθρώπους, που την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων θα νοσηλεύονται στα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας μας.
Η νοσηλεία σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο είναι μια δύσκολη δοκιμασία, για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή των συνανθρώπων μας, όμως η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να την αλλάξει. Γι’ αυτό το WinCancer μας ζητά να φέρουμε όχι ένα οποιοδήποτε, αλλά το αγαπημένο μας βιβλίο, υπογεγραμμένο με μια ευχή από την καρδιά μας, σαν ένα προσωπικό δώρο αγάπης και δύναμης.
Το 2017 με τη βοήθεια και τη συμμετοχή στη δράση του WinCancer, συγκεντρώθηκαν 5000 βιβλία για τις βιβλιοθήκες των νοσοκομείων! Τα βιβλία αυτά έκαναν πολλούς ασθενείς να ταξιδέψουν, να φύγουν. Το βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά, γιατί δίνει δύναμη και ελπίδα, ειδικότερα όταν το βιβλίο αυτό είναι δώρο και μεταφέρει στις σελίδες του ευχές, για να νικήσει ο ασθενής, αλλά και οι οικείοι του, κυρίως τον φόβο του καρκίνου.
Οι ασθενείς ενσαρκώνουν την ίδια την Ελπίδα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Ενσαρκώνουν την ίδια την Ελπίδα της Ζωής, γι’ αυτό ας τους χαρίσουμε την καλύτερη ευχή μας μ΄ ένα βιβλίο.










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz