Ο ιδανικός φίλος, της Στέλλας Κυρίτση (Β2)

Συνταγή για την ιδανική φιλία

Υλικά

500γρ. ανοχή για όλες τις χρήσεις
175γρ. ανιδιοτέλεια άχνη
175γρ. συμπαράσταση σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. κρέμα εμπιστοσύνης 35-36% λιπαρά
50γρ. κονιάκ αφοσίωσης
Ξύσμα από λίγη ιδιοσυγκρασία
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο ενδιαφέρον
Ψιλοκομμένη ισοτιμία
125 γρ ανάλατη αμοιβαιότητα
250 γρ. ειλικρίνεια πλήρης
150 γρ. λεπτοκομμένη υποστήριξη
100 γρ. αυτοθυσία γλασέ
1κ.σ. εκχύλισμα σεβασμού
2 κούπες καραμελωμένη αλληλοβοήθεια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με φτερό τη συμπαράσταση, μέχρι να αφρατέψει. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε με τη σειρά την ανιδιοτέλεια, το ξύσμα ιδιοσυγκρασίας, την κρέμα εμπιστοσύνης, μία-μία τις κούπες καραμελωμένης αλληλοβοήθειας, την ψιλοκομμένη ισοτιμία, τη συμπαράσταση και την ειλικρίνεια. Χτυπάμε καλά, να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια αμοιβαιότητας, τη λεπτοκομμένη υποστήριξη και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Προσοχή! Για να αποκτήσει περισσότερα αρώματα το γλυκό, προσθέτουμε στο τέλος το εκχύλισμα σεβασμού και το κονιάκ αφοσίωσης, αφού τα ζεστάνουμε ελάχιστα με αγάπη. Σκεπάζουμε το μπολ με το μείγμα με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξει αρκετά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο-170ο. Στρώνουμε λαδόκολλα υπομονής στο μεγάλο ταψί φούρνου. Ανοίγουμε την έτοιμη πια ζύμη με τον πλάστη κοινών ενδιαφερόντων σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ σε δίσκους. Τους μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά. Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν, διακοσμούμε με τη γλασέ αυτοθυσία και πασπαλίζουμε με κοινές εμπειρίες και βιώματα (εάν έχουμε).
Διατηρούνται για πολύ καιρό, κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο.














Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz