Οι εντυπώσεις μας από τη δράση «ΔιαβάΖΩ» - WinCancer


Tην Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 η ομάδα του e-logeio της Β’ και Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε τον σταθμό «Κεραμεικός» του Μετρό. Εκεί, εμείς τα παιδιά του Β’ Αρσακείου- Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παραδώσαμε τα βιβλία που είχε συγκεντρώσει το σχολείο μας για τους ασθενείς, που την περίοδο των εορτών των

Χριστουγέννων θα νοσηλεύονται στα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας μας. Στον σταθμό «Κεραμεικός» συναντήσαμε την υπεύθυνη της δράσης «ΔιαβάΖΩ» κ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου-Σιάχου και μας αφηγήθηκε τη ζωή του συζύγου της Δημήτρη Σιάχου, που είχε ως όραμα την οργάνωση WinCancer και μας ανέφερε τον κυριότερο σκοπό της οργάνωσης. Η WinCancer θέλει να δώσει ελπίδα, πίστη, δύναμη και κουράγιο στους καρκινοπαθείς και στους οικείους τους μέσα από τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της. Ο οραματιστής της Δ. Σιάχος θέλει να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων μας το μήνυμα του ότι με τη βοήθεια του Θεού, την αγάπη των ανθρώπων, με πίστη και ελπίδα, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται.

Οι εντυπώσεις μαθητών από τη συμμετοχή του e-logeio στο «ΔιαβάΖΩ»
Η σημερινή μέρα δεν ήταν μια απλή μέρα ή μια απλή εκδρομή. Ήταν ένα δίδαγμα για μένα! Έμαθα, δημιούργησα, βοήθησα! Και όλα αυτά χάρη στην ιδέα της Ελπίδας. Πέρασα υπέροχα με υπέροχους ανθρώπους! Κα Σταματέλλου και Κα Κοκκινιά, περάσαμε όμορφες στιγμές μαζί σας!
Βέρα Τσιλάκη

Η φετινή εκδρομή στο κέντρο της Αθήνας με τη δημοσιογραφική ομάδα του e-logeio ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες των σχολικών μου χρόνων. Πέρα από τη χαρά, την υπερηφάνεια και την ικανοποίηση που πήραμε παραδίδοντας τα βιβλία που συλλέξαμε για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία της Αθήνας στην Κα Κρυσταλλίδου-Σιάχου Πίστη, ξανανιώσαμε σαν μικρά παιδιά στην «Επέλαση των Ξωτικών» στην Τεχνόπολη. Αυτές είναι οι εκδρομές που ονειρεύεται κάθε παιδί!
Ελπίδα Χασάπη

Σήμερα κάναμε ένα καλό. Πήγαμε και δώσαμε βιβλία για τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται στα αντικαρκινικά νοσοκομεία. Ήταν μια μοναδική εμπειρία.
Μαρία Γεωργοπούλου

Η πρώτη μας επίσκεψη ως ομάδα του e-logeio ήταν μοναδική. Βοηθήσαμε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη τη συμπαράστασή μας, την αγάπη και τη συντροφιά μας στην πιο δύσκολη στιγμή τους. Ήταν χαρά μας και νιώσαμε ευγνώμονες που μπορέσαμε να ζήσουμε αυτές τις στιγμές. Η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη. Ευχαριστούμε πολύ.
Ρωξάνη Χριστοπούλου

Η εκδρομή μας ήταν πάρα πολύ ωραία και μου δίδαξε πολλά. Η κα Πίστη Κρυσταλλίδου με έκανε να καταλάβω ότι πρέπει να είμαι δυνατή στη ζωή μου και να μην τα παρατάω ποτέ! Αργότερα, όταν πήγαμε στην «Επέλαση των Ξωτικών» ζήσαμε μια πολύ ωραία χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Παίξαμε, ζωγραφίσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες, γελάσαμε, μέχρι και γράμμα στον Άγιο Βασίλη στείλαμε! Η μέρα αυτή θα μου μείνει αξέχαστη.
Μαρία-Ηλιάννα Παναγιωτοπούλου

Σ’ αυτήν την εξόρμηση συμμετείχα με τον δικό μου τρόπο σε μια διοργάνωση, που σκοπό είχε να βοηθήσει ανθρώπους με καρκίνο. Αυτή η κίνηση να τους προσφέρουμε ένα βιβλίο με μια ευχή τους δίνει το κουράγιο να μην το βάλουν κάτω και να συνεχίσουν να ελπίζουν.
Μαριάμ Διαμαντοπούλου

Τα συναισθήματά μου αυτήν τη στιγμή είναι ανάμεικτα. Τα λόγια της κας Κρυσταλλίδου ήταν συγκινητικά και μας έκαναν να καταλάβουμε την αξία της ζωής. Μας πέρασε το μήνυμα ότι αν υπάρχει αγάπη, τότε έχουμε πολλά και αυτό είναι που μας κάνει πλούσιους.
Κατερίνα Κανταράκη

Μέσα από αυτήν την εμπειρία κατάλαβα ότι μέσα από μια οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση μπορεί να βγει κάτι καλό. Μέσα από μια αρρώστια μπορεί να βγει μια οργάνωση που να
την παλεύει. Μέσα από τον καρκίνο μπορεί να βγει ένα «βιβλίο».
Όλγα Κυρμιζόγλου

Η σημερινή μου εμπειρία από αυτήν τη δράση στην οποία συμμετείχε το σχολείο μου θα μου μείνει αξέχαστη, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω και να στηρίξω με έναν ιδιαίτερο τρόπο ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.
Ελένη Αρετάκη














Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz