"Ολυμπιακοί Αγώνες: Δίδαξε ήθος η Εθνική πόλο", του Χρήστου Τατόγλου

 

    

    Ελπίδα, περηφάνια και ένα χαμόγελο κατάφεραν να προσφέρουν στην Ελλάδα από την άλλη άκρη της γης οι αθλητές της Εθνικής πόλο. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μετά τη νίκη με την Ουγγαρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκιο 2020» αναμετρήθηκε με τη χρυσή Σερβία και έχασε μετά από έναν σκληρό αγώνα με 10-13.

Κι ενώ αρκετοί από τους παίκτες έδειξαν δυσαρεστημένοι από την ήττα, το αργυρό μετάλλιο και η ιστορική 2η θέση της ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες τους έκανε να αναθαρρήσουν. Ο αρχηγός τους, Γιάννης Φουντούλης, μάλιστα, ήταν αυτός που έκανε πρώτος δηλώσεις αναφέροντας: «Δεν περίμενα οι συμπαίκτες μου να είναι απογοητευμένοι με το αργυρό μετάλλιο. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικοί παίκτες είναι και πόσο το ήθελαν αυτό. Μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουμε. Χάσαμε ένα παιχνίδι, αλλά αυτό που έγινε εδώ δεν έχει συμβεί ποτέ. Τελειώνουμε με το αργυρό μετάλλιο και αυτό είναι κάτι σπουδαίο».


Πιστεύω πως η εθνική ομάδα πόλο έγινε παράδειγμα για νεότερους αθλητές που μπορεί να οδηγηθούν σε μια παρόμοια κατάσταση και να υποτιμήσουν το γεγονός ότι έχουν πετύχει κάτι λιγότερο του τέλειου. Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν μάθημα ζωής σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι βάζουν σαν στόχο το καλύτερο, αλλά στο τέλος απογοητεύονται και θεωρούν πως δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz