TOUR ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, των Δανάη Μουζουράκη και Ελιζαμπέτα Ναζάι

 ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ

Η Πέτρα του Ρωμιού, είναι θαλάσσιος βράχος στην Πάφο της νότιας Κύπρου. Βρίσκεται έξω από την ακτή κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από την Πάφο προς την Λεμεσό. Ο συνδυασμός της ομορφιάς της περιοχής και η θέση της στην μυθολογία ως γενέτειρας της Αφροδίτης την έχουν καταστήσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό. 







ΠΑΦΟΣ


Η Πάφος είναι πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύπρου, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια της νήσου. Μεταξύ άλλων, ήταν διάσημο και ως κέντρο λατρείας της θεάς Αφροδίτης. 






ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ

Όπως όλοι γνωρίζουμε το φαγητό είναι ο καθρέπτης της κουλτούρας κάθε λαού. Η Κύπρος έχει αποκτήσει κουζίνα κυρίως επηρεασμένη από την Νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.  Πιο συγκεκριμένα, η Κύπρος φημίζεται κυρίως για τα γλυκά της τα οποία βασίζονται στον συνδυασμό των ξηρών καρπών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γλυκό αμυγδάλου.



ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΗΣΙ

Ένα από τα πράγματα για τα οποία φημίζεται η Κύπρος είναι οι καθαρές της παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της. Το νησί είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Κύπρου καλυμμένη με λευκή άμμο. Τα καθαρά νερά της είναι ιδανικά για τους κολυμβητές και τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.



ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Η Πράσινη Γραμμή ή επίσημα «Παρεμβαλλόμενη γραμμή του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο» είναι το όριο μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως και όλα τα εδάφη του νησιού, τα εδάφη εντός της Πράσινης Γραμμής ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz