10 χρόνια e – Logeio, από τη Βρυώνη Χάρις Μαρία



Φέτος, το 2023, η διαδικτυακή εφημερίδα του Σχολείου μας, «e – Logeio», κλείνει 10 χρόνια σταθερής παρουσίας. Αυτά τα δέκα χρόνια, πολλοί ήταν οι μαθητές που έγιναν μέλος της "δημοσιογραφικής" μας ομάδας και μοιράστηκαν με εμάς θέματα που τους απασχολούσαν και τους ενδιέφεραν. Άρθρα που συσχετίζονται με την επικαιρότητα, με το ιστορικό παρελθόν καθώς και διάφορα γεγονότα και δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, εμπλουτίζουν το υλικό της εφημερίδας.

Μέσα από προγράμματα σαν το e – Logeio, οι μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ορθά την ελληνική γλώσσα, να συνεργάζονται μεταξύ τους, να ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας και να αποκτούν θέση και άποψη.

Αν έπρεπε να περιγράψω με μία λέξη την εμπειρία μου φέτος από την ζώνη του e – Logeio, αυτή θα ήταν «μοναδική». Είχαμε την τύχη να είμαστε μια ομάδα ζεστή που αποτελούνταν από πολλά διαφορετικά άτομα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων μέσα σε ευχάριστο κλίμα. Χάρη στα άρθρα και κυρίως στα θέματα που ο καθένας διάλεξε και επιμελήθηκε, είτε μόνος του είτε σε ομάδα, μπορέσαμε να εκφράσουμε τις ιδέες μας, τα πιστεύω μας και κατ’  επέκταση εμάς τους ίδιους ως προσωπικότητες.

Μία δεκαετία ολοκληρώνεται και μία νέα ανοίγει και σε αυτή τη γιορτή, εσείς, οι αναγνώστες του e – Logeio είστε στο επίκεντρο. Χρόνια μας πολλά!












Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz