Social media: Tο μέρος που συμβαίνουν τα πάντα, της Καραβίδα-Μιχοπούλου Άλκηστη (Γ2)

 



Η Γη γυρνάει, ο κόσμος μιλάει και τα social media κερδίζουν. Στις μέρες μας πια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η καθημερινότητά μας, το μέρος που χαζεύουμε μέχρι να βρούμε κάτι που μας αρέσει και περνάμε τις περισσότερες ώρες της μέρας μας. Απορροφιόμαστε τόσο πολύ που ο χρόνος κυλάει και χάνουμε το νόημα της ζωής. Προσπερνάμε τις όμορφες στιγμές, προσπαθώντας να βγάλουμε το καλύτερο βίντεο για να δημοσιοποιήσουμε και να δουν οι «ακόλουθοί μας» ότι πήγαμε εκεί και κάναμε αυτό και να πατήσουν «like», το οποίο θα κρατήσει μόνο για 24 ώρες. Τα καλύτερα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας και εμείς διαλέγουμε να τα δούμε μέσω μιας οθόνης.

Καθημερινά βλέπουμε τους εφήβους να βγαίνουν βόλτες και μόλις κάνουν μία πλάκα, βγάζουν τα κινητά τους χωρίς δεύτερη σκέψη. Τι κάνουν κατευθείαν…; Το βγάζουν βίντεο για να μπορούν μόλις γυρίσουν σπίτι να το ανεβάσουν στους λογαριασμούς τους και μετά να το αφήσουν με τα υπόλοιπα ξεχασμένα βίντεο. Θέλουν να έχουν όλη τους τη ζωή στα κινητά τους, ξεχνώντας το πώς αισθάνθηκαν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Πριν δημιουργηθούν αυτές οι εφαρμογές, οι άνθρωποι συνήθιζαν να μαθαίνουν τα νέα άλλοτε από τις εφημερίδες ή από τα κουτσομπολιά. Πια  οι είδήσεις διασκορπίζονται σε δευτερόλεπτα στα social media. Φήμες ταράζουν τους ανθρώπους και ψέματα εμφανίζονται στον χώρο της δημοσιότητας. Παρεξηγήσεις ανάμεσα σε φίλους προκαλούνται λόγω μίας φωτογραφίας ή ενός σχολίου. Τα πάντα συμβαίνουν στα social media.

Από την άλλη, όσοι έφτιαξαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κερδισμένοι βγαίνουν… Παίρνουν τα
χρήματα τους και συνεχίζουν τις ζωές τους, χωρίς να ασχολούνται με τις συνέπειες που έχουν προκαλέσει. Ας μην αφήσουμε τα
social media να μπουν ανάμεσα μας όσο προλαβαίνουμε!

 









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz