Αποχαιρετισμός στο Γυμνάσιο, της Καραβίδα-Μιχοπούλου Άλκηστης (Γ2)

 Τελευταίο αποχαιρετιστήριο στον κόσμο του Γυμνασίου


Έφτασε το τέλος μιας ακόμη υπέροχης σχολικής χρονιάς. Τώρα για τα παιδιά του 2009 θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αφού είμαστε καθοδόν για το «τρομαχτικό» Λύκειο. Μπορώ να πω ότι αυτά τα τρία χρόνια πέρασα απίστευτα στην «αγκαλιά» του Αρσακείου, δημιούργησα νέες φιλίες, γέλασα μέχρι δακρύων και έμαθα πράγματα που είτε θα μου χρειαστούν είτε θα τα αφήσω πίσω για το καλό μου…

Ξέρω ότι εδώ και αρκετές δεκαετίες οι μαθητές συνηθίζουμε να απαρνιόμαστε το σχολείο και να το κακολογούμε, προσπαθώντας να διαγράψουμε τις δύσκολες στιγμές του. Όμως, αυτές τις μέρες καθώς καθόμαστε στα θρανία του Γυμνασίου για τελευταία φορά, ακούγοντας την καθηγήτρια και τον καθηγητή να τους έχει πιάσει λογοδιάρροια, εμείς από κάτω νυστάζουμε και γκρινιάζουμε. Αυτή είναι μια ρεαλιστική εικόνα μες την τάξη. Παρ’ όλα αυτά, κάποιος μπορεί να κάνει χαζομάρα και να γελάσουμε σαν μια μεγάλη οικογένεια. Και εκεί είναι το νόημα, οι φιλίες και το πώς αλληλεπιδρούμε.

Αυτό που θα θυμάμαι και η πλειοψηφία των συμμαθητών μου είναι οι στιγμές μας, τα αστεία που ανταλλάσσαμε και τις αναμνήσεις που αποκομίσαμε! Οι άνθρωποι που έμειναν δίπλα μας, όταν στενοχωριόμασταν για ένα διαγώνισμα ή αγχωνόμασταν για την εξέταση, αυτοί θα μας συμπαραστέκονται για όσο είμαστε κοντά.

Προσωπικά, θα κρατήσω τις εκδρομές, τα κενά και τα διαλείμματα που χαλάρωνα και πέρναγα απίθανα, μες το γέλιο και την ξεγνοιασιά. Τα τεστ θα έρθουν και θα φύγουν, όμως οι καλές στιγμές θα μείνουν στην καρδιά και το μυαλό… Μεγαλώνουμε, θα χρειαστεί να πάρουμε πιο σοβαρά τη ζωή, αλλά όχι να «πεθάνουμε» για αυτήν. Ας ταξιδέψουμε στον χρόνο που κυλάει, χωρίς βιασύνη, και ας αναπνεύσουμε, μαθαίνοντας για τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν, χωρίς να διαγράφουμε τα άλλα.

Εύχομαι η κάθε μαθήτρια και ο κάθε μαθητής που θα περάσει από τα θρανία των Αρσακείων, να νιώσει ευγνωμοσύνη γιατί βρίσκεται σε τέτοια εξαίρετα σχολεία που η παιδεία καλλιεργεί το πνέυμα και απελευθερώνει αξίες και στιγμές. Κάθε επίτευγμα και στόχος, ό,τι και να είναι, να πραγματοποιηθεί για τον καθένα μας ξεχωριστά. Τα καταφέρνουμε, και ας έχουμε μερικές φορές εμπόδια, πετυχαίνουμε και οδηγούμαστε στον κόσμο των ονείρων μας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας!   









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz