Ανθρώπινα Δικαιώματα- graffiti στο Σχολείο μας, της της Ηλιάννας Τριανταφύλλου (Γ4)


Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο του 6ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει: Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας φιλοτέχνησαν έργα τέχνης με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών κας Ζηνοβίας Κωτσοπούλου με θέμα τη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στα Αρσάκεια Σχολεία της Εκάλης.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων (1948-2018) από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Προγράμματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» που τελεί υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας και τής Προεδρίας τής Ελληνικής Δημοκρατίας. Το Πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία τού Ιδρύματος «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights». Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα έργα των μαθητών πρόβαλλαν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως παιδιά και γυναίκες, που πλήττονται καθημερινά κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η βία, η ανέχεια, η πείνα, η κακομεταχείριση είναι τα θέματα που απεικονίστηκαν σε μια σειρά από graffiti έργα. Από την άλλη, οι μαθητές θέλησαν να παρουσιάσουν την ενδεδειγμένη στάση του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στις παραβιάσεις και να προωθήσουν έτσι τις αξίες, όπως είναι ο σεβασμός, η ανεκτικότητα, η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η ακεραιότητα.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz