Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις στην καραντίνα, της Νταγιάνας Ναζάι

 

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

1.       ΜΕΤΑ

    Το ΜΕΤΑ είναι μία σειρά 5 βιβλίων (Μετά-Μετά τη σύγκρουση-Μετά την πτώση-Μετά και για πάντα μαζί-Πριν) που αρχικά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την Anna Todd και αργότερα εκδόθηκε και σε βιβλία. Σήμερα, κιόλας, έχουν γυριστεί οι 2 πρώτες ταινίες και αναμένονται οι 2 επόμενες για τον επόμενο χρόνο.

    Το πολυδιαβασμένα αυτά βιβλία έχουν ως επίκεντρο την ζωή της 19χρονης Tessa Young η οποία πηγαίνει στο WCU για τις σπουδές της. Έχει ήδη την τέλεια ζωή, ώσπου γνωρίζει τον Hardin. Ένα μυστηριώδες αγόρι που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Τι θα γίνει όμως όταν γνωριστούν καλύτερα; Η όμορφη αυτή ιστορία μάς δείχνει το πώς μπορούν δύο άνθρωποι να αλλάξουν προς το καλύτερο για τον έρωτα τους. Συνιστώ ανεπιφύλακτα!

                             https://www.youtube.com/watch?v=pitVQFz7U5s

 




2.       Tο Νυχτερινό Σχολείο

    Το Νυχτερινό Σχολείο είναι μία σειρά 5 βιβλίων από την CJ Daugherty. Η σειρά αυτή περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Άλι που αλλάζει σχολείο. Στο νέο της σχολείο μαθαίνει σκοτεινά μυστικά για το παρελθόν της που θα της αλλάξουν τη ζωή. Παράλληλα, δοκιμάζονται οι αντοχές της λόγω διαφόρων περιστατικών που θα την στοιχειώνουν αν δεν καταφέρει να τα ξεπεράσει. Θα μπορέσει να επιβιώσει και να κερδίσει τον επικίνδυνο εχθρό; Και θα κάνει τη σωστή επιλογή ανάμεσα στα δύο αγόρια..; Μια καταπληκτική ιστορία γεμάτη περιπέτεια!

 


 3.       Περηφάνια και Προκατάληψη

    Το βιβλίο "Περηφάνια και Προκατάληψη" παρουσιάζει τη ζωή που υπήρχε στην Αγγλία τον 19ο αιώνα και κυρίως τη θέση της γυναίκας. Συγκεκριμένα, μελετά την μοίρα της γυναίκας σε μία κοινωνία ανίκανη να την αντιμετωπίσει ως άνθρωπο με κρίση, απόψεις και επιλογές, καθώς την κρίνει σύμφωνα με τα ανδρικά πρότυπα της εποχής. Το μυθιστόρημα αυτό είναι βαθύτατα φεμινιστικό και η κεντρική ηρωίδα του, η Ελίζαμπεθ Μπέννετ, που εξεγείρεται κατά της κατάστασης αυτής και τελικά νικά, είναι πρόδρομος της σημερινής χειραφετημένης γυναίκας. Θα καταφέρει, όμως, να πείσει τον Ντάρσυ, τον άντρα που αγαπά, να αφήσει πίσω την περηφάνια και τις προκαταλήψεις του και να δεχτεί τον έρωτα του για εκείνην; Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη! Έχει κυκλοφορήσει και σε ταινία η οποία είναι μία από τις κλασσικότερες ταινίες που έχουν γυριστεί.

https://www.youtube.com/watch?v=1dYv5u6v55Y

 









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz