Ένα ρομπότ που παίζει μπάσκετ, του Χρήστου Τατόγλου

Οι ιαπωνικές εταιρείες Honda και Toyota πειραματίζονται χρόνια με την ρομποτική. Παρ' όλα αυτά κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα φτάσουν σε σημείο να φτιάξουν ρομπότ που μπορεί να παίξει μπάσκετ.  


Μαζί με το κύριο ρομπότ που απεικονίζεται στην εικόνα, λίγο δίπλα υπάρχει και μια συσκευή την οποία ελέγχει ένας άνθρωπος με VR(virtual reality) και οι κινήσεις του μεταφέρονται σε ένα άσπρο ρομπότ. Έτσι όταν το μαύρο ρομπότ  παίρνει τη μπάλα από το άλλο (το άσπρο που λειτουργεί και ως στήριγμα της μπάλας), υπολογίζει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η μπάλα έχοντας πάρει την κατάλληλη στάση για να σουτάρει. Μάλιστα αυτή η διαδικασία φαίνεται να είναι απαραίτητη, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. 

Μπορείτε να το καταλάβετε παρακολουθώντας και το παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/0bQ7rvO4vSg 

Η κίνηση αυτή από την  Honda και Toyota φαίνεται να αποτελεί την αρχή για έναν πιο εξελιγμένο κόσμο, στον οποίο ο κύριος, ο ρυθμιστικός παράγοντας δεν είναι μόνο ο άνθρωπος. Έτσι ο άνθρωπος του αιώνα μας θα αναγκαστεί να συνυπάρξει με μηχανές, αξιοποιώντας τις προς όφελος του ίδιου και της κοινωνίας.   










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz