Το μάθημα του κλασικού αθλητισμού - των μαθητών του Γ3 Γιάννη Πετρόπουλου - Γιώργου Λάμπρου



Πρόσφατα το Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ονομάζεται κλασικός αθλητισμός. Τι είναι όμως ο κλασικός αθλητισμός και τι έχει να προσφέρει στους μαθητές;

Ο κλασικός αθλητισμός είναι ουσιαστικά το μάθημα του στίβου και αποτελείται από τρείς διαφορετικές δραστηριότητες: τα δρομικά αγωνίσματα, τα άλματα και τα ριπτικά αγωνίσματα.

Στα δρομικά αγωνίσματα οι μαθητές θα εξασκήσουν την ταχύτητά τους στον στίβο, με κυριότερο σκοπό τη σωματική ενδυνάμωση.  
John Kanakis - Artwork © 2015_All Rights Reserved - https://www.facebook.com/kanakisjohn

Στα άλματα περιλαμβάνεται το άλμα επί ύψος, ενώ αναμένεται η προσθήκη του άλματος επί τριπλούν στο μάθημα. Τέλος, στα ριπτικά αγωνίσματα οι μαθητές θα εξασκηθούν στη σφαιροβολία καθώς και στη ρίψη ακοντίου χρησιμοποιώντας ένα πυραυλάκι εξάσκησης με το όνομα vortex.

Ο κλασικός αθλητισμός είναι μια τέλεια ευκαιρία για να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας και να ανακαλύψετε έναν τελείως διαφορετικό τομέα της γυμναστικής. Αν είστε λάτρης της άθλησης και ψάχνετε νέους τρόπους για να βελτιώσετε τη σωματική σας κατάσταση, σας προτείνουμε να γραφτείτε.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz