Λευτέρης Πετρούνιας - Δημήτρης Μάος (Γ3)



Ο Λευτέρης Πετρούνιας γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1990 στην Νέα Σμύρνη της Αθήνας.  Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε την ενόργανη  γυμναστική στην ομάδα του Πανιωνίου ενώ προηγουμένως είχε γνωρίσει τον κόσμο της κολύμβησης. Αντιμετώπιζε τα όργανα γυμναστικής σαν παιχνίδια, «σαν μια τεράστια παιδική χαρά» όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.
Στο Λύκειο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στους συμμαθητές του, γεγονός που τον ανέδειξε σε πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του. Εκείνη την περίοδο ανακαλύπτει το παρκούρ και εγκαταλείπει τις προπονήσεις λέγοντας ότι θέλει να ζήσει όπως όλοι οι  συνομήλικοί του. Όσο και αν τον παρακάλεσαν αυτός δεν άλλαζε γνώμη  μέχρι το 2007 όταν και πάλι μόνος του αποφάσισε πως θα ξαναέμπαινε στο γυμναστήριο να ξεκινήσει προπονήσεις.
Η επιστροφή ήταν πάρα πολύ δύσκολη, κανείς προπονητής δεν  θέλει να τον αναλάβει  καθώς θεωρούσαν ότι η τρίχρονη απουσία του ήταν καθοριστική. Δεν απογοητεύεται, προπονείται καθημερινά ατελείωτες ώρες.
Το 2010 αναλαμβάνει να τον προπονεί ο Δημήτρης Ράφτης ο οποίος τον οδηγεί σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες. Το 2010, στο παγκόσμιο κύπελλο της Γάνδης καταλαμβάνει την τρίτη θέση.
Τα επόμενα δύο χρόνια τον βρίσκουν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο του λείπει το μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.
Το μανιάτικο πείσμα του τον κάνει να θέσει στόχο ένα πρόγραμμα για το οποίο κανένας κριτής δεν θα μπορούσε να μην του δώσει υψηλή βαθμολογία. Έτσι το 2012 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας εκτελεί στους κρίκους μια δύσκολη και πρωτότυπη άσκηση, στην οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής έδωσε στη συνέχεια το όνομά του. Η άσκηση αυτή αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας Ε, δηλαδή 0,50 βαθμούς. 

Το 2015 εξελίχθηκε σε “χρυσή” χρονιά για τον Λευτέρη Πετρούνια παρόλο που όλη την χρονιά ήρθε αντιμέτωπος με πολλές δοκιμασίες. Δέκα πρωτιές σε 11 εμφανίσεις σημείωσε πριν από τον τελικό του Παγκοσμίου της Γλασκώβης, στον οποίο μάλιστα αγωνίστηκε με πρόβλημα στον καρπό και χωρίς τον πατέρα του στο πλευρό του οποίος είχε πεθάνει λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.
Το 2016 αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλητής Ευρώπης και στη συνέχεια  πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ένα μετάλλιο που είχε βάλει στόχο  πάρα πολύ καιρό αποτυπώνοντας τους ολυμπιακούς κύκλους με τατουάζ στο σώμα του.
Οι διακρίσεις συνεχίζονται  και όλος ο κόσμος υποκλίνεται στο αθλητικό του μεγαλείο.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz