Έχει ο καιρός γυρίσματα..., της Δαλάκου Κατερίνας (Γ3)

Οι καινούργιες εποχές στην Ελλάδα

  

Το κλίμα στην Ελλάδα είναι μεσογειακό· αυτό σημαίνει ότι έχει σχετικά θερμά καλοκαίρια και ήπιους υγρούς χειμώνες. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αλλάξει: τα καλοκαίρια έχουν γίνει πολύ ζεστά με διάρκεια από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβρη και η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 50 βαθμούς. Έπειτα υπάρχουν και πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ενώ το καλοκαίρι τελειώνει τον Νοέμβριο, λογικό είναι να περιμένουμε ότι οι επόμενοι τρείς μήνες θα είναι πιο ανοιξιάτικοι Όμως αυτό δεν ισχύει. Έχει παρατηρηθεί ότι αφού οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες φτάνουν στο τέλος, έρχεται απότομα ο χειμώνας. Υπάρχουν μεγάλες πτώσεις θερμοκρασίας μέχρι και κάτω από το 0. Εκτός από τις απότομες πτώσεις θερμοκρασίας έχουν παρατηρηθεί και έντονες χιονοπτώσεις, οι οποίες τα τελευταία 3 χρόνια προκαλούν τεράστιες ζημιές στη χώρα μας. Μάλιστα, κάθε μέρα οι απότομες αλλαγές στο κλίμα είναι τόσο έντονες, πράγμα μη φυσιολογικό. 

Μπορεί αυτή η κλιματική αλλαγή να φαίνεται αδιάφορη σε κάποιους, αλλά μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη ζωή του ανθρώπου. Το πιο σημαντικό είναι η έξαρση των ιώσεων. Αφού υφίσταται αυτή η διαταραχή στο κλίμα, το ανθρώπινο σώμα δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτο στις ασθένειες. 

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι όλη αυτή η αλλαγή πραγματοποιείται εξαιτίας των ανθρώπων και ο τρόπος που οι ίδιοι παρεμβαίνει στη φύση. Γι' αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να γίνουμε όλοι πιο υπεύθυνοι, άμα θέλουμε η Γη να βρει πάλι τις ισορροπίες της. 

C:\Users\bibl2e.ARSAKEIO\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\306C9E42.tmp

  










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz