Απόφαση-Τομή του Aνώτατου Δικαστηρίου Αμερικής, της Πλανάκη Ειρήνης


Με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αμερικής η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται να απαγορεύει την άμβλωση, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, πρότεινε να τροποποιηθεί τα Σύνταγμα της Πολιτείας, έτσι ώστε, ακόμα και αν το δικαστήριο αποφασίσει την απαγόρευση της άμβλωσης, οι γυναίκες να μπορούν να μείνουν προστατευμένες στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Αρχικά πολλές γυναίκες αρνήθηκαν τη συγκεκριμένη απόφαση λέγοντας πως ακόμη και αν εγκριθεί, θα καταφύγουν σε αυτοσχέδιες αμβλώσεις, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Μάλιστα, υπέρμαχοι του δικαιώματος των γυναικών απαντούσαν ότι η άμβλωση ισοδυναμεί με ιατρική περίθαλψη. Πάνω σε αυτήν τη δήλωση οι γυναίκες δήλωσαν πως στο 95% των περιπτώσεων δεν μπορούν να συντηρήσουν το παιδί, μιας και θα το μεγαλώνουν μόνες τους. Επιπλέον υπάρχουν και γυναίκες που με την εγκυμοσύνη θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.


Βέβαια, από την άλλη πλευρά υπάρχουν και διαδηλωτές αλλά και πολιτικοί που υποστηρίζουν την άποψη της αναθεώρησης της απόφασης, καθώς πιστεύουν ότι κάθε ζωή μετράει. Ακόμη ισχυρίζονται πως από την στιγμή που αρχίζει να αναπτύσσεται το έμβρυο δεν μπορεί κάποιος να τερματίζει την ζωή του.

Τέλος ο Αμερικανός Πρόεδρος δηλώνει πως τίποτα δεν είναι επίσημο μέχρι να συζητηθεί και με τους υπόλοιπους υπουργούς. Δήλωσε μάλιστα πως θα προσπαθήσει να ψηφίσει έναν νόμο που να μπορούν μόνο γυναίκες με σοβαρά προβλήματα υγείας να κάνουν άμβλωση. Είναι σίγουρα ένα θέμα το οποίο χρήζει συζήτησης. Πιστεύω πως θα το δούμε πολύ σύντομα να απασχολεί τόσο την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα.










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz