Οι έφηβοι της εποχής μας και τα ταξίδια, της μαθήτριας του Γ2 Πελαγίας Κουτλή

Στην σύγχρονη εποχή, τα ταξίδια είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για τους εφήβους, οι οποίοι αρχίζουν και διαμορφώνουν μια εικόνα για τον κόσμο γύρω τους και θέλουν να γνωρίσουν περισσότερα για αυτόν.

Κάποιοι έφηβοι, πολύ γρήγορα και εύκολα, μέσω μιας οθόνης, μπορούν και αναζητούν πληροφορίες και υλικό για οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, και πολύ πιθανόν τους δημιουργείται η επιθυμία να το επισκεφτούν. Βέβαια, οι δυνατότητες για ταξίδια είναι λίγες, αφού οι περισσότερες χώρες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ένα άλλο ποσοστό εφήβων, έχουν την ανάγκη για ένα διάλειμμα από την καθημερινή πιεστική ζωή τους, και αποφασίζουν να ταξιδέψουν.
Και στις δύο περιπτώσεις, η αλλαγή κλίματος και τόπου, συμβάλλει στο να γνωρίζουν τα παιδιά καινούργια πράγματα, καινούργιες νοοτροπίες, διαφορετικές παραδόσεις και έτσι διευρύνουν τις γνώσεις τους και βγάζουν τα συμπεράσματά τους για τον κόσμο που ζουν. Στην περίπτωση που τα ταξίδια γίνονται με σκοπό την ξεκούραση και την διασκέδαση, ικανοποιείται και η ψυχαγωγία, αλλά και η εκπαίδευση.
Τέλος, με τα ταξίδια, επιτυγχάνεται και η εξάσκηση κάποιας ξένης γλώσσας, αφού οι έφηβοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, έρχονται σε επαφή με τοπικούς ανθρώπους και έτσι αναγκάζονται και μιλάνε την γλώσσα τους.

Συμπερασματικά, τα ταξίδια είναι πολύ εποικοδομητικά για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω και είναι αναγκαία για την επέκταση των γνώσεων κάποιου παιδιού.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz