Εθελοντικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις, της μαθήτριας Βιργινίας Αναγνωστοπούλου

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι ένας μη κερδοσκοπικός εθελοντικός οργανισμός. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών. Επιπλέον έχει σκοπό να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία των παιδιών. Στη προσπάθεια αυτή συμβάλουν επίσης και κρατικές υπηρεσίες όπως Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία, στις όποιες υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι. Ως εθελοντικός οργανισμός στηρίζεται κυρίως στο συναίσθημα και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αντιμετωπίζοντας τα καθημερινά προβλήματα των παιδιών όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.
Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή, προσφέροντας είτε κάποιο χρηματικό ποσό, είτε οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή.
ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
Η «ΕΛΠΙΔΑ» ιδρύθηκε το 1990. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ιδρύθηκε ο Σύλλογος από μία ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών, με πρωτοπόρο την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Ο οργανισμός αυτός στηρίζεται στην αγάπη. Οι δύο βασικοί παράγοντες της ίδρυσης του Συλλόγου ήταν τα μέσα για τη θεραπεία των παιδιών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Πρώτη βασική επιδίωξη της "ΕΛΠΙΔΑΣ" ήταν η δημιουργία μιας πρότυπης ιατρικής μονάδας: της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (ΜΜΜΟ), στην οποία  θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις σε παιδιά που νοσούν από αιματολογικά, γενετικά και κληρονομικά νοσήματα, όπως λευχαιμία, συμπαγείς όγκοι, νευροβλαστώματα, μεσογειακή αναιμία, και άλλα. Ο πρώτος αυτός  στόχος πραγματοποιήθηκε, και το 1993 η ΜΜΜΟ εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» έχει βραβευτεί με τις ανώτατες διακρίσεις της χώρας μας: με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας από τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο (2002) και με το Βραβείο Εθελοντικής Δράσης από τη Ακαδημία Αθηνών (1997).
Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή προσφοράς προς το συνάνθρωπο και όλοι μας οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε  και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας που το έχουν ανάγκη.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz