Το Συγκρότημα BTS, της Ελπίδας Χασάπη (Β4)

Αγαπημένοι e-λογειοφίλοι,
Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς και τι καλύτερο να ασχοληθούμε λιγάκι με τη μουσική. Πιο συγκεκριμένα, γνωρίζετε το συγκρότημα που τελευταία «σαρώνει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;


Πρόκειται για τους BTS (Bangtan Sonyeondan/ ελληνική μετάφραση: Αλεξίσφαιροι Πρόσκοποι), ένα boy band φαινόμενο που αποτελείται από εφτά νεαρούς Νοτιοκορεάτες με έμφυτο ταλέντο τόσο στη μουσική όσο και στον χορό. Δημιουργία της δισκογραφικής εταιρείας BigHit Entertainment, το συγκρότημα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 13 Ιουνίου 2013 με το πολυβραβευμένο τραγούδι “No More Dream” από το άλμπουμ “ 2 Cool for Skool
Mέλη του συγκροτήματος είναι οι: Rap Monster, Jin, Suga (γνωστός και ως August D), J-Hope, V, Jimin, Jungkook.
Οι επιτυχίες των BTS είναι… πολλές και σημαντικές! Ενδεικτικά, αναφέρω τη βράβευσή τους ως «Τοp Social Καλλιτέχνες» στα βραβεία Μουσικής Billboard τον Μάιο 2017. Τα νεαρά αγόρια δίνουν το 100% του εαυτού τους σε κάθε συναυλία τους και το χιούμορ έχει ιδιαίτερη θέση στη ζωή τους.
Από το 2018, οι Bangtan Boys, σε συνεργασία με τη UNICEF, ξεκίνησαν την εκστρατεία “Love Myself” που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση ενάντια στη βία εις βάρος των παιδιών και των εφήβων σε όλον τον κόσμο, όπως ανέφερε ο 24χρονος αρχηγός τους σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.
Κατά τη γνώμη μου, η μουσική τους είναι ζωντανή και αισιόδοξη. Απευθύνεται σε νεανικό κοινό ή τέλος πάντων σε όσους αισθάνονται νέοι. Είναι μια εναλλακτική ασιατική αντιπρόταση στα ευρωπαϊκά συγκροτήματα. Αξίζει να τους ακούσετε, έστω για μια φορά!
Σας προτείνω να ακούσετε τα εξής τραγούδια :
Ομιλία Kim Nam-joon (Rap Monster) στα Ηνωμένα Έθνη :
Για περισσότερες πληροφορίες :









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz