Η ιστορία του ΜΟΥΝΤΙΑΛ, του Βασίλη Αναδιώτη

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου(αγγλικά: FIFA World Cup) είναι μία ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΦΙΦΑ). Σε αυτήν παίρνουν μέρος οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της ομοσπονδίας, οι οποίες κατάφεραν να προκριθούν ύστερα από προκριματικούς αγώνες. Θεωρείται η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία καταφέρνει να προσελκύσει πλήθος θεατών, τηλεθεατών και χορηγών. Από το 1978 και τη διοργάνωση της Αργεντινής, ο όρος «Μουντιάλ» (Mundial) απαντάται συχνά στην καθομιλουμένη. 



Πολυνίκης του θεσμού είναι η Βραζιλία με πέντε κατακτήσεις και ακολουθούν η Γερμανία και η Ιταλία με τέσσερα τρόπαια, η Αργεντινή με τρία, η Ουρουγουάη και η Γαλλία με δυο και η Αγγλία με την Ισπανία με ένα. Φετινός κάτοχος του τροπαίου είναι η Αργεντινή. 

Στην φάση των ομίλων οι ομάδες χωρίζονται σε 8 ομίλους των 4ων ομάδων και οι πρώτες 2 από κάθε όμιλο προκρίνονται στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Η φάση των νοκ άουτ ξεκινά από τον γύρο των 16. 

Κάθε φορά που γίνεται το Μουντιάλ, μιας και το ποδόσφαιρο θεωρείται ευρέως το πιο δημοφιλές άθλημα, γίνεται μια ποδοσφαιρική γιορτή, αφού πολλοί θέλουν να υποστηρίξουν τη χώρα τους. 

Αυτήν τη στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο το Παγκόσμιο Κύπελλο μόλις τελείωσε στο Κατάρ. Η Αργεντίνη ήταν η νικήτρια μετά από έναν αγχωτικό τελικό που έληξε 3-3 μετά από παράταση και έληξε στα πέναλτι με νικήτρια τη χώρα της Λατινικής Αμερικής (4-2). 










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz