Μία αιώνια διαμάχη, της Θεοχαροπούλου Φωτεινής (Γ2)

 Πόλεμος Ισραήλ - Παλαιστίνης


Εδώ και έναν μήνα, άλλο ένα ζοφερό σκηνικό ξετυλίγεται παγκοσμίως υπό το βλέμμα και τη σκέψη όλων των λαών και δεν είναι άλλο αυτό του φριχτού πολέμου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Μία διαμάχη που καλά κρατεί από τα μέσα ήδη του 20ου αιώνα.

Η διαμάχη αυτή αφορά στη διεκδίκηση από μέρους των Εβραίων και των Αράβων εδαφών που βρίσκονται μεταξύ δυτικής όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Όμως με τα χρόνια, δυστυχώς, η αντιπαράθεση αυτή «χρωματίστηκε» και θρησκευτικά· στην ουσία μετεξελίχθηκε και σε μία γενικευμένη διαμάχη μεταξύ Εβραίων και Αράβων. Χρόνια ακούμε να γίνεται λόγος για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από την Ισραηλινή κατοχή. Προσπάθειες αμέτρητες με θύματα Ισραηλινούς λόγω των Καμικάζι Παλαιστινίων ή θύματα αντίστοιχα Παλαιστινίων που βασανίζονται σε φυλακές από τις Ισραηλινές Αρχές. Προσφάτως, ο πόλεμος αναζωοπυρώθηκε ξανά εξαιτίας ενός χτυπήματος της Παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς έναντι αμάχων Ισραηλινών, που διασκέδαζαν σε μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023.


Αυτή την φορά, όμως, η συνδρομή της επιστήμης και της τεχνολογίας κάνουν πιο βάναυσο, σκληρό, στυγνό και βίαιο αυτόν τον πόλεμο, που δεν φαίνεται να τελειώνει άμεσα. Ωστόσο, εμείς από τη δική μας θέση υποστηρίζουμε και σκεφτόμαστε την μεγαλύτερη απώλεια αυτού του πολέμου τα παιδιά (συνομήλικούς μας, μικρότερους και μεγαλύτερους), μα κυρίως τα βρέφη που δεν πείραξαν και δεν έβλαψαν κανένα από τους δύο λαούς! Γιατί μαζί με αυτά γεννιέται και «φωλιάζει» το αίσθημα του φόβου και του τρόμου.

Ποιο θα είναι το μέλλον ΟΛΩΝ ΜΑΣ, άραγε;









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz