Το Σινικό Τείχος, του Κοκκινέα Σωτήρη (Γ2)

 Το μέγα Σινικό Τείχος

 


Το Σινικό Τείχος αποτέλεσε μία οχύρωση που λειτουργούσε ήδη από τον 7ο αιώνα π.Χ. ως μέσο προστασίας της Κίνας από επιδρομές μογγολικών και αργότερα τουρκικών φυλών. Σήμερα αποτελεί πόλο έλξης από ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου. Η έκταση του Τείχους σε μήκος είναι 8.850χλμ, με 6.259χλμ πραγματικού τείχους, 359χλμ τάφρου και 2.232χλμ φυσικής οχύρωσης (λόφοι, ποταμοί), ενώ με όλες τις διακλαδώσεις του φτάνει τα 21.196χλμ σε μήκος.

Το Τείχος έχει ενσωματωμένα φυλάκια, στρατόπεδα καθώς και αμυντικούς πύργους (παρατηρητήρια), τους οποίους οι «υπερασπιστές» μπορούν να εγκαταλείψουν όποτε βρεθούν σε δυσχερή θέση. Επιπλέον, υπάρχουν σκάλες που οδηγούν στους πύργους, σχεδιασμένες ώστε να μπερδεύουν τους επιτιθέμενους. Κάθε πύργος έχει οπτική επαφή με τον προηγούμενο και τον επόμενο, με σκοπό σε ενδεχόμενη επίθεση να μεταφερθεί μέσω πυρσών το μήνυμα στο Πεκίνο . Όλα αυτά εξυπηρετούσαν την άμυνα και τον έλεγχο των συνόρων που οριοθετούσε το Τείχος.


Το Σινικό Τείχος υποστηρίζεται ότι είναι ορατό από το διάστημα, όμως υπό ευνοϊκές συνθήκες. Αυτό ανέφερε ο Αμερικάνος αστροναύτης Τζιν Κέρναν. Αντίθετο όμως βρήκε τον Εντ Λου επιστήμονα στον διεθνή διαστημικό σταθμό που κατέταξε το Τείχος στα λιγότερο ορατά από πολλά αντικείμενα. Ο Λήροι Τσιάο, ένας κινεζοαμερικάνος αστροναύτης, δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα της Κίνας ότι πρόσφατες φωτογραφίες που λήφθηκαν από τον διεθνή διαστημικό σταθμό φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το Σινικό Τείχος μπορεί τελικά να γίνει ορατό με γυμνό μάτι υπό ορισμένους ευνοϊκούς όρους.











Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz