Η Αμερική δείχνει τον δρόμο, του Μεγαγιάννη Χαράλαμπου

 

    
    Σύμφωνα με πρόσφατα άρθρα ο πρόεδρος της Αμερικής έκανε την τρίτη δόση εμβολίου της Pfizer. Μάλιστα, όλοι οι συμπολίτες στην χώρα του άνω των 65 ετών θα μπορέσουν να κάνουν αυτήν την αναμνηστική δόση κατά του ιού. 
    
    Ενώ ο πρόεδρος σε ηλικία 78 ετών έκανε το εμβόλιο, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που ακόμα συνεχίζουν να το αρνούνται μετά από έναν χρόνο (Δεκέμβριος του 2020). Αυτό μπορεί να είναι επειδή πιστεύουν ακόμα στις παρενέργειες ή αμφισβητούν την ασφάλεια που παρέχει. Μερικοί έχουνε ακόμα έλλειψη πληροφόρησης, οπότε δεν ξέρουν ότι παρέχει αρκετή προστασία ή πιστεύουν σε διάφορες θεωρίες συνομωσίας. Σύμφωνα με αρκετούς αντιεμβολιαστές το εμβόλιο αλλάζει το γενετικό υλικό. Μερικοί άλλοι έχουν διάφορες δικαιολογίες όπως "Σε γειτονικές χώρες, όπως η Ολλανδία και η Δανία, κανείς δεν φοράει μάσκα σε καταστήματα ή εμπορικά κέντρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να αυτοκτονήσουν οι άνθρωποι" ή "Ο ιός δεν είναι και τόσο επικίνδυνος. Μέσα ενημέρωσης, πολιτικοί και επιστήμονες υπερβάλλουν και διογκώνουν τον κίνδυνο". Τέλος υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει ακόμα και αν οι γιατροί λένε ότι πεθαίνουν από αυτόν.




    Σύμφωνα με ειδικούς η σωστή επιλογή για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ο εμβολιασμός. Ο εμβολιασμός, όμως, των παιδιών πρέπει να είναι επιλογή των γονέων και όχι των ειδικών. Ο εμβολιασμός μπορεί να βοηθήσει πολύ στη ζωή ενός ανθρώπου. Αρχικά εάν κάποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού του παρέχεται είσοδος σε κλειστούς χώρους και μαγαζιά χωρίς την απαίτηση να έχουν κάνει κάποιο rapid test. Αντίστοιχα οι μαθητές δεν χρειάζονται να κάνουν self-test δύο φορές την εβδομάδα.

    
    Κατά τη γνώμη μου ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει από τους περισσότερους, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην παλιά μας καθημερινότητα χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Ο εμβολιασμός έχει αποδειχτεί ότι δεν έχει παρενέργειες, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους. Η ερώτηση όμως παραμένει: πόσοι άνθρωποι θα κάνουν στην Ελλάδα την τρίτη δόση, ώστε να έχουμε έναν φυσιολογικό χειμώνα;








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz